Met de zoekmachine in de Leesapp kan iedere leerkracht én leerling eenvoudig een boek zoeken in de schoolbibliotheek. Het werkt op ieder apparaat in de klas waardoor je echt de bibliotheek de klas in haalt.
Sneltoetsen
Nog voordat je iets intypt in de zoekbalk zie je de meest populaire en actuele thema’s. Elk thema is voorzien van een emoji zodat ook leerlingen eenvoudig de zoekmachine kunnen navigeren.
In de Leesapp staan ongeveer 1000 thema's, dus je vind altijd een thema dat aansluit bij het wat je zoekt.
De zoekbalk
De zoekmachine is razendsnel en weergeeft altijd de thema's, series en boeken in de schoolbibliotheek die het best aansluiten bij jouw zoekopdracht.
Op die manier vind je meestal na het intoetsen van een paar letters al wat je zoekt!
Filters
Biebbeheerders en leesconsulenten kunnen ook geavanceerde filters samenstellen waardoor ze een beter beeld kunnen vormen van de collectie op school.
Vragen
We denken graag met je mee.
Veel gestelde vragen
De Leesapp is samen met meer dan tien scholen ontwikkeld, waardoor het goed aansluit bij de verschillende type scholen en verschillen in schoolidentiteit.
De Leesapp is speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs. Daardoor doet het precies wat het moet doen, zonder overbodige functies. Het is daardoor voor iedereen gemakkelijk in gebruik.
Het is mogelijk om de Leesapp al vanaf 50 leerlingen in te zetten. Leerkrachten kunnen dus onafhankelijk kiezen om de Leesapp te gebruiken in hun klas.
Om de beschikbaarheid van de boeken zichtbaar te maken, is het mogelijk om de collectie in te scannen. Dit gaat met zo’n 250 boeken per uur gemakkelijk en snel.
Het is mogelijk om een onbeperkte hoeveelheid bibliotheken aan te maken in de app en boeken daar in onder te brengen. Dit maakt filteren per (klassen)bibliotheek mogelijk.
Leerlingen krijgen allemaal een boekenlegger met QR-code, waarmee ze met een klik kunnen inloggen op ieder gewenst apparaat (telefoon, tablet en laptop).
Een traditioneel uitleensysteem wordt overbodig, omdat er bij het registreren van het leesgedrag automatisch geregistreerd wordt welke leerlingen welke boeken lezen.
Het registreren van het leesgedrag kan gedaan worden door de biebouders bij het uitlenen van de boeken, door de leerkracht of door de leerling zelf.
De Leesapp heeft een koppeling met ParnasSys en ESIS, waardoor de groepsindeling en leerlinggegevens altijd up-to-date zijn.
Ons privacybeleid voldoet aan de voorwaarden van het privacy convenant onderwijs 4.0 en Onderwijs in Beeld is aangemeld als officiele deelnemer van het convenant.
Onbeantwoorde vragen?
Plan een kennismakingsgesprek in.