Schoolbieb opzetten met

De kleine Tovenaar

Haal de betovering in huis 🪄

Volg de kleine Tovenaar

Over de kleine Tovenaar

Wij zijn de enige kinderboekenwinkel in Limburg waar ruim 18 jaar ervaring hand in hand gaan met persoonlijk advies en maatwerk voor jouw leerlingen en jullie schoolbibliotheek.

We onderscheiden ons door een team met een onderwijskundige achtergrond (docent Nederlands, docent Engels en pedagoog), een gewezen kleuterleidster, leesfanaten en natuurlijk Nicole, die voor iedereen een boek vindt!

Sinds 1 november 2004 staat Nicole samen met haar team garant voor 3 betoveringen:

 • Je krijgt advies op maat vanuit de gedachte “er bestaat voor iedereen een boek”.
 • We serveren alleen koffie, thee en gebak van uitstekende kwaliteit.
 • Via klantvriendelijkheid en magie zorgen wij voor verbinding in Roermond en omstreken.

Onze werkwijze

 1. Een eerste kennismaking

  Het begint bij ons in de winkel. Om kennis te maken met ons, onze sfeer en onze werkwijze. Onder het genot van sterke koffie (cappuccino, latte, espresso), fijne thee (rooibos, groen, Earl Grey) en een stukje hemelse taart, achterhalen wij jullie beeld van de ideale schoolbibliotheek.

  Dat betekent ook horen wat jullie verwachtingen zijn van onze samenwerking.

  Nadat we jullie wensen in beeld hebben gebracht maken we een afspraak om jullie schoolbieb te bekijken.

 2. Een schoolbezoek

  We bezoeken jullie schoolbibliotheek, want we willen ook daar de sfeer proeven. Sfeer betekent betovering en betovering leidt tot leesplezier. Daarna is het tijd om de schoolbieb op te schonen.

  Hiervoor gebruiken we De Biebscan van Onderwijs in Beeld. Het is een fijn hulpmiddel waarmee we in een handomdraai de schoolbieb met een telefoon kunnen investariseren. Alleen al het scannen zorgt ervoor dat de zwakke plekken in jullie collectie worden blootgelegd. Op deze manier kunnen we op doordachte wijze jullie schoolbieb aanvullen.

  Zodra de bieb op orde is kunnen jullie optioneel met een aanvullende module in de app het leesgedrag van leerlingen in beeld brengen. Op die manier krijg je echt 100% grip op de bieb en kun je boeken die meer aandacht verdienen, zichtbaarder maken.

 3. Inrichten en aankleden

  De Bibliotheek is opgeruimd en in beeld gebracht, de sfeer is geproefd en nu begint het leukste hoofdstuk: het inrichten en aankleden van de bieb en het up-to-date brengen van de collectie door een speciaal op jullie wensen aangepast advies. Na akkoord bestellen wij de boeken en zorgen we dat deze bij jullie school worden afgeleverd.

Schoolbieb van de kleine Tovenaar?

Ga eens langs voor een kop koffie!

Openingstijden

Maandag

13:00 - 17:30

Dinsdag

09:00 - 17:30

Woensdag

09:00 - 17:00

Donderdag

09:00 - 17:30

Vrijdag

09:00 - 17:30

Zaterdag

09:30 - 17:00